I år har 22 afsluttet deres Adventure Guide uddannelse og 4 serviceøkonomuddannelsen (SØK) – og de fleste som påbegyndte uddannelsen har gennemført: 95 % af de startende ADV´er har afsluttet uddannelsen og 80% af SØK – hvilket er langt over landsgennemsnittet for gennemførelser på tilsvarende uddannelser.

De har alle været vidt omkring:

De dimitterende SØK har været i praktik i det meste af Grønland og på mange forskellige arbejdspladser: Hos Vectur på Thule Air base, i Ilulissat hos World og Greenland, i  Nuuk hos Visit Greenland, Nuuk Water Taxi og i Sydgrønland hos Blue Ice Explorer og Riding Greenland i Inneruulalik/Qassiarsuk.

I dette forår har alle Campus´ SØk studerende desuden være værdsat medhjælp ved den nordatlantiske rejsemesse ”Vest Norden Travel Mart” med mange forskellige opgave som afhentning og guidning af gæste på mange tidspunkter af døgnet, de har været levende QR-koder til grønlandske byer, garderobe-bestyrere, Inuit Games organisatorer og meget andet.

Efter arrangementet, fortsatte de til Island for at få førstehåndsindtryk af, hvordan man i Island bedriver turisme.

ADV´erne får lært at færdes i og kende landskaber i både nord og syd: De startede i Kangerlussuaq i slutningen af juli og kom i slutningen af september til Qaqortoq.

I løbet af deres tid på uddannelsen har de næsten uafbrudt haft undervisning, øvelser og eksaminer. Som det sidste sluttede de af med Imarsiornermik Ilinniarfik´s erhvervsduelighedsbevis for 12 pax både.

De studerende kommer fra mange dele af Grønland: Aqqaluk er fra Savissivik, Uiloq fra Nanortalik og herimellem nogle fra Uumannaq, Ilulisat, Sisimiut og Nuuk.

Alle dimittenderne er eftertragede af turismebranchen og længe før de skal i praktik eller er færdiguddannede rettes henvendelser til dem fra branchen med tilbud om jobs, idet autentiske grønlandsk personale er højt værdsat.

Den tætte tilknytning til branchen og dens ønsker og behov styrkes også ved, at branchefolk medvirker ved uddannelserne: Som undervisere og censorer har dimmitenderne bl.a. haft:

Sikkersoq Hansen, Amazing tours, Qaqortoq,

Albert Planas og Camilla Lauridsen

Thorlak Skifte, Two Ravens Nuuk

Lasse Kyed, Nuuk Water Taxi

Mads Skifte, Sermersooq kommune, tidl. Visit Greenland

Outfitter Johanne Bech, Sisimiut

Arne Hardenberg fra Greenland Extreeme i Sisimiut

Jens Pavia Brandt, Greenland Outdoors i Kangerlussuaq

Saki Daorana fra Ultima Thule i Qaanaaq,

Og endelig polske PhD studerende Barbara Olga Horyn  fra Islands Universitet og Norges Arktiske Universitet på Svalbard.

Fra Campus Kujalleqs sider siger vi tak til alle og ønsker dimittenderne helt og lykke med fremtiden – vi glæder os herfra til at møde dem i turismelandet.

 

Rie Oldenburg,

Uddannelseschef,

KVU-turismeafdelingen, Campus Kujalleq.

 

Medfølgende billeder kan frit anvendes.

Fotografier: Mike Ravn Gabrielsen, og Salik Nielsen, Campus Kujalleq

Categories: Nyheder