Pressemeddelelse: Horseback Riding i timerne.

Serviceøkonomstuderende fra Campus Kujalleq studerer Farm Holiday i Sydgrønland

Det er ikke hver dag man får lov til at ride på hest i timerne, men det var en undtagelse for serviceøkonomstuderende fra Qaqortoq, der netop har været på studietur til fåreholderstedet Inneruulalik, med udflugter til Tasiusaq og Qassiarsuk. At få oplevelsen af et fåreholdersted blev en unik erfaring for eleverne, både i forhold til turismearbejdet og det hårde slid med drive landbrug i Grønland.

Naasu og Piitaq Lund i Inneruulalik har i år modtaget EU´s pris for unge iværksættere i kategorien Bedste beliggenhed for turistprojekt (Rural Youth Entrepreneurship). Naasu Lund fortalte de studerende om arbejdet med at udvikle hesteture som produkt og så fortsatte man på hesteryg, en helt ny fornemmelse for de fleste.

I Tasiusaq besøgte klassen Aviaaja Lennert, der fortalte om sine vandrehjem og ”Farm Holiday” – samarbejdet mellem fåreholderne i Sydgrønland og Island. Endelig var klassen i Qassiarsuk, hvor der blev tid til rundvisning og diskussion af mulighederne og udfordringer i forbindelse med områdets nomineringen til International Verdensarv.

Turistindustrien vokser i Grønland, og dermed har vi brug for flere uddannede inden for turistbranchen. At uddannelsen også kan foregå til hest i vidunderligt smukke omgivelser kan kun bidrage !

Yderligere oplysninger ved henvendelse til undertegnede

M.v.h. Rie Oldenburg, uddannelsechef KVU

Der medsendes fotografier taget af Hans Kristian Broberg, SØK1, som frit kan anvendes med angivelse af navn.

Categories: Nyheder