Forårskoncerten på gymnasiet i Qaqortoq er en af de helt faste og årligt tilbagvendene begivenheder i løbet af skoleåret.

Eleverne og lærerne i de kreative fag byder traditionelt på rigtig god underholdning ikke bare for gymnasiet selv, men for alle i Qaqortoq – ja faktisk hele Kommune Kujalleq. Aulaen på skolen plejer at være fyldt med gæster udefra, et regulært tilløbsstykke som alle har set forventningsfulde frem til gennem hel vinteren.

Sådan bliver det ikke dette år!

Som rektor synes jeg dog, at vores arrangement har en stor og vigtig betydning for de deltagende elever, deres lærere og hele gymnasiet og derfor har lærerne i musik, billedkunst og idræt sammen med mig besluttet, at vi i år ikke aflyser grundet COVID-19, men i stedet afvikler arrangementet på en ny måde.

Det bliver som en “virtuel og interaktiv forårskoncert/udstilling/perfomance” lørdag d. 25. april, hvor kun de medvirkende elever og deres lærere vil være til stedet på skolen. Musikeleverne skal spille de numre, de har øvet sig på, billedkunsteleverne arrangerer udstilling af deres forskellige produktioner og kustværkerne og idrætseleverne vil fremføre perfomances der inddrager alle.

Elever og lærere vil i fællesskab “dele” arrangementet via forskellige platforme og sociale medier, så alle andre får mulighed for at “se med”. Vi er selvfølgelig meget spændte på, hvorledes det kommer til at virke og vi håber at alle vil tage godt i mod resultaterne af elevernes og lærerens fælles anstrengelser.

Så hermed vil jeg på vegne af alle medvirkende sige “Velkommen til vores virtuelle og interaktive forårskoncert anno 2020”, sammen og hver for sig – med masser af håndvask og håndsprit.

Mvh

Brian A. Johansen

Rektor, GUX Qaqortoq

Categories: Nyheder